Bøger og hefter om Samsø:

• Der ligger en ø - Samsø - Omfattende værk om Samsø. Forfatter : John Roth Andersen
  • Geologisk set - det mellemste Jylland - Beskrivelse af geologiske lokaliteter. I bogen beskrives landskaberne omkring Stavns Fjord og Nordby Bakker. Bogen er udgivet af Geografforlaget i samarbejde med Skov- og Naturstyrelsen.
  • Kommandantens børn - Skønlitterær børnebog der fortæller om karantænetiden på Kyholm fra 1831-1859. Bogen er velegnet til oplæsning før- eller under turen til Samsø
  • Kyholm - kaperkrig og karantæne - Tekster og kildemateriale om krigsårene 1801-1814 samt om de to perioder hvor Kyholm var karantænestation 1710-1711 og 1831-1859. Kan købes på Økomuseum Samsø
  • Lejrskole på Samsø - Temahefte i Gyldendals lejrskoleserie.
  • Samsø - en Skarvguide - En generel introduktion til Samsø. Forfatter Claus Jacobsen
  • SAMSØ - i krigsaarene 1801-14 - Ældre bog om Samsø under Englandskrigen. Bogen er skrevet áf Th. Thaulov.
  • Samsø - øen i havet - Både elev- og lærerhefte. (Kan købes i Samsø Boghandel)
  • Stavns Fjord, et natur- og kulturhistorisk forskningsområde på Samsø - Samling af artikler skrevet af personer, der har gennemført natur- og kulturhistorisk forskning i fjordområdet. Bogen henvender sig primært til personer, der ønsker en mere videnskabelig indføring i fjordområdets natur og kulturhistorie.
  • Turen går til Samsø - En generel introduktion til Samsø